Afspraak maken - Rijbewijs

Coronavirus-maatregelen: voor meer informatie, zie "Nieuws"

Het Overlegcomité heeft op vrijdag 30 oktober verstrengde maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Conform de beslissingen van het Overlegcomité worden de rijexamens en rijlessen, inclusief het terugkommoment, tot nadere berichtgeving opgeschort. De afspraken die al werden ingepland worden geannuleerd. De komende week werkt de Vlaamse overheid in overleg met federale en gewestelijke overheden het juridisch kader uit om de gevolgen van het stilleggen van de rijexamens en rijlessen op te vangen.
Het gaat om alle rijopleidingen, het terugkommoment, de nascholing in het kader van vakbekwaamheid en de theoretische en praktische examens voor het behalen van het rijbewijs. Meer details over de verlenging van termijnen, geldigheid van documenten en andere praktische informatie volgen zodra mogelijk.

Theorie-examens

Sinds maandag 31/08/2020 kan het theorie-examen (alle categorieën) enkel op afspraak afgelegd worden.
Het maken van afspraken kan via:

  • Deze link (momenteel buiten dienst) voor het theorie-examen van de categorieën AM, A, B & G
    Na het maken van een afspraak ontvangt u een bevestigingsmail. Mocht u niets ontvangen hebben, gelieve uw junk e-mails na te kijken
  • Het nummer 02/452.53.53 voor het theorie-examen categorie C & D met of zonder vakbekwaamheid
  • Het nummer 02/452.53.53 voor het theorie-examen in speciale zitting

Let op: u kunt maar één afspraak per keer maken (m.a.w., u moet het examen waarvoor u een afspraak heeft gemaakt hebben afgelegd voordat u een nieuwe afspraak kunt maken). Meerdere afspraken worden geannuleerd.
De afspraak is persoonlijk; daarom moeten de bij de afspraak ingevoerde contactgegevens overeenkomen met de contactgegevens van de persoon die het examen zal afleggen.

Praktijkexamens

De praktijkexamens worden enkel uitgevoerd op afspraak. Gelieve er rekening te houden met een wachttijd van ongeveer 4 maanden.
De examencentra zijn hiervoor telefonisch bereikbaar (zie gegevens via onderstaande link).

ONZE EXAMENCENTRA VOOR HET RIJBEWIJS