Wegenwerken Vilvoorde/Grimbergen en Asse

Vilvoorde - Toegang station van Zemst 

FASE 1 vanaf 9 november 2020: sluiting van de op- en afrit van de N211 met de N260. In een volgende fase (begin 2021) zal de doorgang over de Westvaartdijk/Brusselsesteenweg (N260) tussen Verbrande Brug en Europabrug voor ruim anderhalf jaar niet meer mogelijk zijn. 

FASE 2 van de wegenwerken langs de Brusselsesteenweg/Westvaartdijk gaat in vanaf 5 januari 2021.

De bedrijvenzone Westvaartdijk blijft tijdens de werken steeds ontsloten en bereikbaar.
Naar verwachting zal er vanaf midden februari enkelrichting ingevoerd worden vanaf de Fabrieksweg naar de Verbrande Brug.
De industriezone en Westvaartdijk kan dan bereikt worden via een korte omleiding.

Klik hier voor meer informatie i.v.m. dit project.  

Asse - Toegang station en examencentrum van asse-mollem

Vanaf 4 januari 2021 wordt de Brusselsesteenweg afgesloten in één richting. Enkel het verkeer richting Brussel kan gebruik maken van de Brusselsesteenweg. Dit blijft zo tot het einde van alle werken op de N9, tot de zomer van 2022.

  • Het verkeer richting Asse moet een omleiding volgen. Voor doorgaand verkeer en vrachtverkeer richting Asse wordt er een omleiding voorzien via de E19, E40 naar het op- en afrittencomplex van Ternat (nr. 20). Via de Edingsesteenweg (N285) kan het verkeer zo Asse-centrum bereiken.
  • Aan de werfzone worden ook omleidingen voorzien voor lokaal autoverkeer. Deze omleidingen lopen in deze fase via de Langestraat, Hoogstraat, Lindendries, Benedenstraat en Keesdal. Om overlast in de woonwijken te vermijden, zijn deze lokale omleidingen verboden voor doorgaand vrachtverkeer (>3,5 ton). Enkel vrachtverkeer met een bestemming in deze straten is toegelaten.
  • Vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton mag niet via Kobbegem rijden om Z5 Mollem te bereiken of uit te rijden. Voor personenwagens is dit wel toegelaten

Klik hier voor meer informatie i.v.m. dit project.