Afspraak maken

Coronavirus-maatregelen: voor meer informatie, zie "Nieuws"

Om uw wachttijd te beperken en voor een betere dienstverlening bieden wij u de mogelijkheidom voor bepaalde diensten een afspraak te maken. Sommige prestaties gebeuren uitsluitend op afspraak (klik hier om meer informatie te hebben).

Beste klanten, door de grote vraag is het mogelijk dat u bepaalde problemen ondervindt bij het maken van afspraken (langere wachttijd, uitloggen van het systeem, foutmelding). We werken eraan om onze dienst afspraken te verbeteren. We hebben de capaciteit van onze servers al vertienvoudigd en we hebben ook meer operatoren ingezet om telefonische afspraken te maken. Wij adviseren u om uw afspraken via internet te maken. Wij verontschuldigen ons voor de ondervonden ongemakken. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip.

techniSCHE KEURING

Periodieke keuring en tweedehandskeuring


AFSPRAAK VIA INTERNET
OF
02 897 63 55

Let op: een afspraak mag ten laatste 48 uur vooraf gewijzigd worden!

Keuring na ongeval (keuring geometrie)
De keuringen geometrie (wielen of chassis) gebeuren uitsluitend op afspraak. Klik op volgende link om contact op te nemen en een afspraak te maken met een van onze stations die deze keuring uitvoeren :

ONZE TECHNISCHE KEURINGSSTATIONS

Controle homologatie en technische dienst
De keuringen voor een homologatieprocedure en de technische diensten gebeuren uitsluitend op afspraak. Klik op volgende link om contact op te nemen en een afspraak te maken met een van onze stations die deze keuring uitvoeren:

ONZE TECHNISCHE KEURINGSSTATIONS

RIJBEWIJS

Het Overlegcomité heeft op vrijdag 30 oktober verstrengde maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Conform de beslissingen van het Overlegcomité worden de rijexamens en rijlessen, inclusief het terugkommoment, tot nadere berichtgeving opgeschort. De afspraken die al werden ingepland worden geannuleerd. De komende week werkt de Vlaamse overheid in overleg met federale en gewestelijke overheden het juridisch kader uit om de gevolgen van het stilleggen van de rijexamens en rijlessen op te vangen.

Het gaat om alle rijopleidingen, het terugkommoment, de nascholing in het kader van vakbekwaamheid en de theoretische en praktische examens voor het behalen van het rijbewijs. Meer details over de verlenging van termijnen, geldigheid van documenten en andere praktische informatie volgen zodra mogelijk.

Vanaf 18 mei 2020 worden er terug theorie-examens voor alle categorieën en praktijkexamens voor bromfietsen, motorfietsen, vrachtwagens en bussen (al dan niet met aanhangwagen) georganiseerd.

Theorie-examens

Vanaf maandag 31/08/2020 kan het theorie-examen (alle categorieën) enkel op afspraak afgelegd worden.
Het maken van afspraken kan via:

  • Deze link (momenteel buiten dienst) voor het theorie-examen van de categorieën AM, A, B & G.
    Na het maken van een afspraak ontvangt u een bevestigingsmail. Mocht u niets ontvangen hebben, gelieve uw junk e-mails na te kijken.
  • Het nummer 02/452.53.53 voor het theorie-examen categorie C & D met of zonder vakbekwaamheid.
  • Het nummer 02/452.53.53 voor het theorie-examen in speciale zitting.

Let op: u kunt maar één afspraak per keer maken (m.a.w., u moet het examen waarvoor u een afspraak heeft gemaakt hebben afgelegd voordat u een nieuwe afspraak kunt maken). Meerdere afspraken worden geannuleerd.
De afspraak is persoonlijk; daarom moeten de bij de afspraak ingevoerde contactgegevens overeenkomen met de contactgegevens van de persoon die het examen zal afleggen.

Praktijkexamens

De praktijkexamens worden enkel uitgevoerd op afspraak. Gelieve er rekening te houden met een wachttijd van ongeveer 4 maanden.
De examencentra zijn hiervoor telefonisch bereikbaar (zie gegevens via onderstaande link).

Voor meer informatie, zie Nieuws

ONZE EXAMENCENTRA VOOR HET RIJBEWIJS

 

Hier vindt u de handleiding terug van ons afsprakensysteem en de algemene gebruiksvoorwaarden: